Min Klockaregård

Mitt namn är Nina.
Jag är arkitekt och delägare i Sajt Arkitektstudio. På ledig tid renoverar jag tillsammans med min sambo ett timmerhus från 1890-talet.

I bloggen dokumenterar jag vår renovering men visar också annat som inspirerar mig. Inredning, trädgård, vackra ting och detaljer är sådant som ibland fladdrar förbi.

Ett och annat ord om arkitektur i allmänhet och husbyggande i synnerhet dyker också upp.

Min Klockaregård
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 votes, average: 3,86 out of 5)
Loading ... Loading ...

Lakeview

Vi är två personer, Christopher och Therese som efter att ha renoverat vår lägenhet köpte vårt drömhus utanför Göteborg. Även om läget är fantastiskt så är huset inte i toppskick utan det kommer att ske en totalrenovering. I denna blogg kommer vi att dela med oss av planerna för hur vi vill att huset skall bli, sedan steg för steg vad vi gör samt före och efterbilder.

Vi kommer även att dela med oss utav tips och recensioner på verktyg och arbetskläder och inredning.

Vi ser gärna att folk kommenterar då vi även söker inspiration och tips och gillar öppna dialoger.

Mvh
Christopher och Therese

Lakeview
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading ... Loading ...

Skapande Hem

Renovering av Hus och Möbler. Stora och Små Byggprojekt. Kreativa Inredningsdetaljer. Handmålade BarnMöbler. VäggMålningar för Barn. Skapande för Hem och Trädgård!

Skapande Hem
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 4,40 out of 5)
Loading ... Loading ...

I slutet av gatan…

I slutet av gatan, där bor vi – en småbarnsfamilj, i ett litet mysigt radhus. Vi har bott i både större och mindre men nu har vi äntligen hittat hem!
Här på bloggen kan du följa vårt roliga arbete med vårt radhus – både inomhus och utomhus! Huset är från 60-talet och vi renoverar och inreder med jämna mellanrum mellan bajsblöjor, hundkoppel och nattvak – precis så som det är i en småbarnsfamilj.

I slutet av gatan…
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 4,33 out of 5)
Loading ... Loading ...

ALL BYGGVÅRD

Hej! Jag heter Thomas och är snickare. Jag tycker att många bloggar inte lär ut så mycket hantverksknep, så det tänkte jag göra.
Eftersom mycket av kunskap går från äldre människor, direkt och finns inte nedskrivet.
och många älskar gamla hus, men vet inte hur man gör, att anlita folk är ju dyrt.
Miljövänliga timmerhus byggs alldeles för lite av i Sverige (sverige 1000 finland 10000 per år). det är konstigt.
Har nyligen börjat blogga (det syns nog ha) Men det är kul att sprida lite av det man vet.
Om det hjälper en, så är det bra.

ALL BYGGVÅRD
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 votes, average: 4,14 out of 5)
Loading ... Loading ...

byggaombloggen

Totalrenoveringen av radhuset S19
Här kan du följa totalrenoveringen av ett radhus. Badrum, kök, tvättstuga, sovrum, vardagsrum, el, avlopp, golv, ytskikt, betong, fönster. Även inredning, trädgård och uterum kommer att behandlas.

byggaombloggen
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (21 votes, average: 4,48 out of 5)
Loading ... Loading ...

Gammskolan – renovering av en skola från 190

Bloggen skapades samma dag som vi skrev på kontraktet för köpet av skolan, 19 juli 2013, och ska fungera som dokumentation över de projekt vi genomför samt även som samlingsplats för inspiration och idéer till våra nya och kommande projekt.

Skolan byggdes 1901 och fram till mitten av 40-talet skedde undervisning av byns skolbarn. Därefter tog Bibeltrognasvänner över fastigheten och huset blev missionshus fram till ca 2000. Därefter användes huset för div spelmansstämmor och andra musik arrangemang.

Våran plan är att sakta men säkert renovera huset så tidsenligt det går men samtidigt få en modern miljö att bo i. För tillfället är skolan en ”sommarstuga” utan vatten och avlopp men tanken är att det så småningom ska bli ett åretruntboende.

Jag bloggar om de projekt som genomförs i huset och på tomten utanför samt även om inredningsdetaljer och DIY pyssel som ska förgylla vår tillvaro när vi väl flyttar in på riktigt.

Mvh // Maria Hamre

Gammskolan – renovering av en skola från 190
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading ... Loading ...

Byggtjejen Sol

Jag har som sagt jobbat inom bygg sedan 99 och har genom dessa åren jobbat i ett flertal olika projekt där vi försöker att rekrytera in fler tjejer till byggbranschen. Där vi då även jobbat för att få de tjejer som har startat inom branschen att vilja stanna kvar. Jag har genom åren varit en förebild för andra tjejer för att våga välja de yrkesval de känner för och vill och inte låta sig styras el bromsas av sin könsroll. Jag tror att jag har lyckats ganska bra då både min dotter och hennes väninna hon umgåtts mycket med genom åren har nu båda valt bygg. Min systerdotter har oxå valt bygg. Jag har även stått med på skolmässor för att rekrytera in ungdomar till byggprogrammet. Jag har spelat in en doc film om tjejer i byggbranchen. jag har via den filmen jobbat i ett projekt där vi skulle få ihop en hel byggklass med bara tjejer som skulle utbildas till murare snickare och betongare. Den klassen hoppade jag själv även på och där utbildade mig till murare. jag har byggt upp en hemsida om min karriär som byggtjej och sedan 1 månad tillbaka så har den fullständigt exploderat av besökare. De 2 första åren jag hade den så hade jag haft 6 000 besökre. för en månad sedan hade den ökat med ytterligare 2 000 besökare till sammanlagt 8 000 besökare på bara en månad. Nu när jag tittade på den för snart 1 vecka sen hade den ökat ytterligare en månad
med 16 000 besökare till sammanlagt 24 000 besökare.. Nu sista dagarna så har den ökat med ca 2 000 besökare /dygn. Så tydligen tycker folk att den är bra. Så jag bestämde mig för att starta bloggen som jag nu vill marknadsföra hos er.
Jag kunde inte länka med era html koder på min bogg då den inte tog emot detta. Men jag har lagt upp en vanlig länk till er under fliken länkar längst ner på vänster sida.
Jag gör gärna senare ett inlägg om denna bloggen då jag kommer att promota olika byggföretag lite då och då i min blogg. Men jag känner att jag vill bli lite mer bekant med er först så jag kan få i hop något bra att skriva.

Med vänliga hälsningar
Sol Ottosson

Byggtjejen Sol
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 3,67 out of 5)
Loading ... Loading ...

Where the road bends

Vi, Johan och Johanna från Nederländerna, hade länge drömt om ett falurött hus med vita knutar efter många semestrar i Sverige. År 2008 hittade vi vårt drömställe: en avstyckad gård på Småländska höglandet. Huset byggdes omkring 1910 och stod öde i 40 år. Huset undgick på så vis 1970-talets moderniseringar men var i stort renoveringsbehov. Följ oss på vår blogg om renoveringen: http://wheretheroadbends.wordpress.com/. Bloggen är på engelska, men kommentarer på svenska är varmt välkomna!

Where the road bends

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 3,50 out of 5)
Loading ... Loading ...

spikenifoten

För tredje fjärde gången försöker vi skapa något vi kallar ett hem.
Vi har genom åren tillsammans hunnit att renovera en liten etta på 29 kvm. Det tog lång tid men resultatet blev jätte bra! När kläderna inte längre rymdes i garderoben och sakerna började bo utanför lådor och skåp kände vi att det var dags att leta oss vidare.

Rakt över gatan hittade vi en trea som vi tänkte att där skulle vi kunna bo länge (trodde vi). Redan ganska snabbt insåg vi att här vill vi inte bo utan vi renoverade den med avsikt att flytta ganska snabbt. Efter 16 månader var vi ute ur lägenheten bostadslösa och skuldfria.

Med nya skulder och ny lägenhet står vi nu mitt i vår tredje lägenhet, en ännu större trea. Varför vi har köpt större är svårt att motivera då vi fortfarande lever med de få möbler vi hade i vår etta, men de blev så. Desto mer har vi att göra på kvällarna! Tv har vi inte sett sedan VM-finalen Sverige-Finland i hockey, sånt hinns inte med nu för tiden. Vi hoppas att vi börjar bli någorlunda klara lagom till vår semester i sommar så den kan tillbringas i Stockholms skärgård.

Nu är det dag för att göra det igen, tillbaka där vi en gång började men den här gången större och bättre utsikt. Dock flyttar vi till mindre mot vad vi har i dagsläget vilket kommer bli tydligt i köket. Denna gång ska vi göra ett badrum också. Häng med!

spikenifoten

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading ... Loading ...

Page 1 of 512345»